Bakkendag - veelgestelde vragen

 
Hoe zie ik wanneer het Bakkendag in mijn straat is?
Vul uw postcode en huisnummer in op de Bakkendagpagina. Vervolgens ziet u wanneer het in uw straat Bakkendag is voor de duobak, plasticbak, en de papierbak.
 

Ik heb geen papierbak. Waarom is het dan toch Bakkendag?
De papierinzameling gebeurt eens in de twee weken. U mag uw papier gebundeld op straat aanbieden of de papierbak gebruiken. Heeft u nog geen papierbak? Dan kunt u deze aanvragen via www.mijnafvalmaaktwinst.nl.
 

Hoe meld ik me aan voor een herinnering via e-mail of Twitter?

  1. Eerst meldt u zich aan voor Bakkendag door uw postcode en huisnummer in te voeren, en een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken.
  2. Vervolgens ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw aanmelding bevestigt.
  3. Tot slot kunt u aangeven welke herinnering u wilt ontvangen.

Hoe wijzig ik mijn herinnering via e-mail of Twitter?
Klik op 'voorkeuren wijzigen'. Vervolgens kunt u inloggen en aangeven wat voor herinnering(en) u wilt ontvangen.
 

Hoe meld ik me af voor herinneringen via mail of Twitter?
Klik op 'afmelden'. Vervolgens kunt u inloggen en zichzelf afmelden voor de herinneringen.
 

Als ik mijn postcode en huisnummer invul worden er geen gegevens gevonden. Wat gaat er mis? Bakkendag werkt alleen voor adressen met afvalcontainers. Hoogbouwwoningen komt in het overzicht niet voor. Verder is Buitenvaart een uitzondering. Op dinsdag wordt hier het plastic ingezameld, op vrijdag in een oneven week het restafval en op vrijdag in een even week het bioafval. Horen uw gegevens toch in het overzicht? Meld het bij info@almere.nl.
Wilt u toch weten wanneer u uw afvalcontainer mag buiten zetten? Kijk op www.mijnafvalmaaktwinst.nl voor de afvalinzamelingskalenders.
 

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?
De gemeente gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Uw persoonsgegevens worden beveiligd opgeslagen en uitsluitend gebruikt om u berichten van Bakkendag te sturen.
 

Ik heb geen e-mail of Tweet ontvangen
Meld dit bij info@almere.nl, dan zoeken we naar de oplossing voor het probleem. Overigens is de gemeente niet aansprakelijk voor de gevolgen van de ontbrekende herinneringen. U blijft zelf verantwoordelijk voor het tijdig en juist plaatsen van uw afvalcontainer.
 

Wanneer mag ik mijn afvalcontainer aan de weg zetten?


 

 

 

Bakkendag

disclaimer Bakkendag